Robbie » Specials » India

India de opkomende reus

India de opkomende reus India is nog steeds arm, maar ten opzichte van een tiental jaren terug is de economische vooruitgang wonderbaarlijk. Het land leeft deels in de oudheid en deels in een hightech wereld, getuige de IT-branche, hypermoderne luchthavens en de opmerkelijke goede medische voorzieningen. Veel toeristen bezoeken India voor een goedkope medische behandeling en voor een speciale oosterse massagekuur. En u heeft misschien geen idee hoe vaak u al vanuit een callcenter in India te woord bent gestaan.

Contrasten

India is een land van tegenstellingen. Prachtige vrouwen, in kleurrijke gewaden en mooi opgemaakt, die in armzalige hutjes wonen met man en kinderen. High-tech industrie maar ook met dakloze op de straat slapende gezinnen.

Massage

India is het land van de Ayuervedische massage. Een speciale oliemassage die een weldaad is voor lichaam en geest. En uiteraard tegen een voor onze begrippen klantvriendelijke prijs. Je moet er als man wel tegen kunnen om door een man gemasseerd te worden.

Medisch toerisme

India is tevens het land waar je het beste je gebit kunt laten renoveren. Je combineert dan vakantie met behandeling en bent per saldo goedkoper uit dan in Nederland. Want voor het bedrag dat je hier voor één kroon kwijt bent is daar al een groot deel van het gehele gebit als nieuw.

IT branche en callcenters

De Engelse taal is goed ingeburgerd in India, mede vanwege het feit dat India decennia lang een Britse kolonie was. Menig bedrijf uit Europa of de USA heeft daarom hun callcenter gevestigd in India vanwege de lage lonen. Het zal een Engelstalige Amerikaan of Brit, wellicht amper opvallen dat hij adequate antwoorden krijgt van een medewerker uit India terwijl hij de illusie heeft met een landgenoot te bellen. Ook programmeurs en ander ITpersoneel leveren vakwerk af vanuit India.

Gearrangeerd huwelijk

Westerlingen kijken vreemd aan tegen een gearrangeerd huwelijk, zoals in India in de meeste gevallen nog gebeurt. Wat wel eens wordt vergeten, is dat gearrangeerd niet per se inhoudt dat het een dwanghuwelijk is. Het is een huwelijk dat wordt gearrangeerd door de ouders, maar waar je als kind meestal wel nee tegen kunt zeggen als de voorgestelde partner je niet aan staat.
Voordelen gearrangeerd huwelijk, zoals in India of bij ons

Voordelen gearrangeerd huwelijk, zoals in India of bij ons

Onder meer in India worden vrijwel alle huwelijken gearrangeerd door de wederzijdse ouders. Spontane liefde kun je daar als kind beter zien te voorkomen, want dat scheelt een hoop leed en andere probl…
Medische behandeling in buitenland vaak goed, snel, goedkoop

Medische behandeling in buitenland vaak goed, snel, goedkoop

Gezondheidstoerisme is in zwang. In Duitsland en België is de wachttijd vaak kort en heeft de dokter of specialist alle tijd voor de patiënt. En in India kun je voor relatief weinig geld je gebit late…
Ayurvedische lmassage uit India, goed voor lichaam en geest

Ayurvedische lmassage uit India, goed voor lichaam en geest

Binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda, behoort de Ayurvedische massage tot de behandelmethoden. Een meer dan 5000 jaar oude techniek uit India, en een weldaad voor geest en lichaam…
Gepubliceerd door Robbie op 02-09-2009, laatst gewijzigd op 30-10-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties