Robbie » Specials » Medisch proefpersoon

Proefpersoon medische industrie wordt slapend rijk

Proefpersoon medische industrie wordt slapend rijk Op internet staan regelmatig advertenties, waarin volwassen proefpersonen worden gevraagd voor medische proeven. Je kunt er een aardig bedrag mee verdienen en je wordt er ook niet echt moe van, hoewel je natuurlijk wel degelijk met de bijwerkingen van de betreffende nieuwe medicijnen te maken krijgt. Ondanks dat de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht wordt genomen, is het natuurlijk ook niet geheel zonder risico.

Veel geld verdienen

De bedragen die volgens de advertenties worden uitgekeerd zijn best de moeite waard. Zeker als je in aanmerking neemt dat je tijdens het verblijf gewoon kunt doorstuderen. Het zijn dan ook veel studenten die als proefpersoon een aardige zakcent bijverdienen.

Dierproeven

Alvorens medicijnen op levende personen worden uitgetest, zijn er eerst dierproeven met het nieuwe middel geweest, zodat het risico op onacceptabele bijwerkingen inmiddels al heel klein is.

Er letterlijk of figuurlijk beter van worden

Niet alleen gezonde personen komen in aanmerking voor de testen. Heel vaak zoekt men personen die aan de ziekte lijden waartegen het geneesmiddel in ontwikkeling is. Voor dergelijke patiënten gaat het er om dat ze er letterlijk beter van worden en komt het financiële aspect op de tweede plaats.

Nadeel medische vooruitgang

Als er steeds betere medicijnen komen, ontstaat wellicht een zwakkere mens. Want als je vroeger vatbaar voor een bacteriële longontsteking was, kon je er aan overlijden, omdat de penicilline niet bestond. Doordat je niet kon genezen via een antibiotica en dus overleed, was je niet in staat nageslacht te produceren. Alleen de sterksten plantten zich toen voort.

Medische blunders

Overal waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, dus ook in een ziekenhuis komen missers voor, want artsen en verpleegkundigen zijn ook mensen. Maar een blunder door onzorgvuldigheid is erger dan een fout vanwege hard werken. Te vroeg uit narcose is een schrikbeeld.
Medische vooruitgang leidt tot ondergang van de mens

Medische vooruitgang leidt tot ondergang van de mens

De mens beschikt over veel medicijnen en technieken die ons in geval van ziekte in leven houden. Een hele vooruitgang in vergelijking met vroeger, waar een ieder blij mee zal zijn. Maar er is ook een…
Veel geld verdienen als proefpersoon medische industrie

Veel geld verdienen als proefpersoon medische industrie

Er komen voortdurend betere medicijnen en geneeswijzen. Maar eer die beschikbaar zijn, moeten ze worden getest op proefpersonen door de medische en farmaceutische industrie. Dikwijls zijn het studente…
Medisch onderzoek om er (financieel) beter van te worden

Medisch onderzoek om er (financieel) beter van te worden

Wat betekent meedoen als proefpersoon aan een medisch onderzoek. Je kunt als proefkonijn leuk geld verdienen. Voor zieke mensen is het soms de enige kans op genezing en voor gezonde personen kan het e…
Vroegtijdig uit narcose en andere medische blunders

Vroegtijdig uit narcose en andere medische blunders

In het ziekenhuis kom je terecht om te genezen. Helaas kun je er juist ook gezondheidsproblemen oplopen. Want in het ziekenhuis worden natuurlijk ook fouten gemaakt. Soms is er sprake van ernstige mis…
Gepubliceerd door Robbie op 15-04-2010, laatst gewijzigd op 14-07-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.