Robbie » Specials » Familiekwesties

Tips bij organisatie van familiefeest, reunie, of familiedag

Tips bij organisatie van familiefeest, reunie, of familiedag Familiebanden zorgen ervoor dat je elkaar in principe kunt vertrouwen en elkaar ook niet snel in de steek zult laten. Maar een garantie dat je onvoorwaardelijk op elkaar kunt bouwen is dat niet, en je zult dus ook moeten investeren in de goede relatie met broers, zussen, andere bloedverwanten, en schoonfamilie van de koude kant. Bijvoorbeeld door een familiefeestje te regelen, of iets gezamenlijks te doen tijdens kerst of Sinterklaas.

Aandacht voor je familie

Door ze niet te vergeten met verjaardagen of andere belangrijke aangelegenheden. Je hoeft echt niet constant op elke verjaardag te komen als je uit een groot Katholiek gezin komt, maar dat is nog wat anders als vergeten, wat trouwens niet eenvoudig is als ze op facebook actief zijn. En organiseer af en toe een familie-uitje of doe iemand een plezier met een mooi familiealbum.

Familie feestje

Aan het organiseren van een familiefeestje zitten soms heel wat haken en ogen. Want niet alle familieleden gaan altijd in volle harmonie met elkaar om. En wat moet je doen met gescheiden echtparen die in onmin met elkaar leven? Voorkom dat er scheve gezichten ontstaan.

Spreken in het openbaar

Als je tijdens het feest gaat speechen ga dan langzamer praten dan normaal. En bouw regelmatig rustpauzes in na een zin of komma. De meeste onervaren sprekers maken de fout juist sneller te praten als ze een toespraak houden, waardoor ze onverstaanbaar worden voor het publiek.

Gescheiden echtparen

Meestal zal je bij gescheiden echtparen, die niet goed met elkaar omgaan, je bloedverwant op je feest uitnodigen. De koude kant zal hier hopelijk begrip voor hebben. En natuurlijk zal je ook rekening houden met eventuele uitgenodigde kinderen die hun vader of moeder op dat feest moeten missen. Een pasklare oplossing die voor iedereen geldt is er natuurlijk niet, het gaat erom dat je er rekening mee houdt en er zo verstandig mogelijk mee omgaat.

Familiealbum

Sinds de digitale fotografie zijn er legio mogelijkheden, om via het inscannen van oud fotomateriaal voor meerdere personen een mooi historisch album te maken. Bijvoorbeeld voor de kinderen van je bejaarde zuster.

Kerstmis en Sint Nicolaas

Een mooie aanleiding om als broers en zusters weer eens bij elkaar te komen. Hou de Sinterklaasrijmen echter wel vriendelijk.
Tips voor onvergetelijke jubileum- of afscheidsspeech

Tips voor onvergetelijke jubileum- of afscheidsspeech

Spreken in het openbaar is vaak een spannende aangelegenheid. Als het gaat om een speech op een afscheidsreceptie of toespraak tijdens een diner, komen er extra aspecten bij: namelijk je emotie en het…
Als je niet weet wat te zeggen bij kapper, feestje of date

Als je niet weet wat te zeggen bij kapper, feestje of date

Als men verwacht dat je praat, maar je niets weet te vertellen voelt dat onprettig. Zwijgen in een kleine ruimte (lift) is ook ongemakkelijk. Praten bij de kapper is soms een ramp, want waarover moet…
Leuk feestje organiseren, zonder ruzie en scheve gezichten

Leuk feestje organiseren, zonder ruzie en scheve gezichten

Een feestje organiseren voor vrienden, collega's, buren en familie is leuk maar ook riskant en tricky. Want welke gasten moet je wel of juist niet uitnodigen om problemen te voorkomen. Denk daarbij aa…
Waardevol familiealbum met ontroerende historische foto's

Waardevol familiealbum met ontroerende historische foto's

Via de computer kun je een mooi glanzend papieren foto-album samenstellen met al je unieke familiekiekjes uit het verleden. Een waardevol herinneringsalbum over de jeugd van je kind, en tevens de hist…
Onvergetelijke familiedag, of familiereünie organiseren

Onvergetelijke familiedag, of familiereünie organiseren

Van tijd tot tijd een familiedag of familie-uitje meemaken is leuk, waardevol en nuttig. Dan spreek je elkaar weer eens allemaal, en hoor je de belangrijke nieuwtjes. Maar hoe organiseer je een famili…
Gepubliceerd door Robbie op 02-03-2011, laatst gewijzigd op 09-07-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.