Robbie » Specials » Gratis muziek

Gratis de mooiste muziek tot je beschikking

Gratis de mooiste muziek tot je beschikking Dank zij de komst van de PC is het tegenwoordig mogelijk geworden alle soorten muziek te beluisteren en als MP3 te downloaden, gratis of voor heel weinig. Vanuit speciale muziekdiensten, maar ook heel simpel via Youtube of speciale muzieksites. Als het gaat om oudere muziek vaak gratis en volledig legaal. Toen de grote vooroorlogse cabaretier Louis Davids, rond 1935 zijn 78-toeren opnames produceerde van bekende liedjes als: De olieman heeft een Fordje opgedaan, of: Als je voor een dubbeltje geboren bent, had hij niet kunnen bedenken dat bijna 100 jaar later zijn opnames nog steeds te beluisteren zijn. En bovendien door de digitale opslag nimmer verloren zullen gaan. Dat geldt ook voor naoorlogse grootheden als Johnny Jordaan, Tante Leen, Eddie Christiani, dansorkest The Ramblers enz.

Historische opnamen

Alle opnames ouder dan 50 jaar, vallen in het zogenaamde publieke domein en zijn zonder rechten door iedereen gratis en vrij te downloaden. Er zijn verschillende sites zoals http://www.jazz-on-line.com/ waar je naar hartenlust je gang kan gaan. En waar veel swingende artiesten van vroeger te vinden en te beluisteren zijn. Zodat je met je partner nog eens ouderwets kunt dans in de huiskamer.

Spotify

Ook een goede manier om op legale manier naar muziek te luisteren. Via het gratis programma No23 recorder, zijn ze ook nog eens te downloaden, maar zoek wel uit of dit wettelijk toegestaan is.
Ragtime, dixieland, jazz en rock, gratis legaal downloaden

Ragtime, dixieland, jazz en rock, gratis legaal downloaden

Muziek die meer dan 50 jaar geleden is opgenomen is nu vrij van auteursrechten en daarom legaal te downloaden. Die opnames vallen onder het Publieke Domein. Als je dus oude opnames wilt downloaden heb…
Europa's grootste muziekcollectie voor iedereen beschikbaar

Europa's grootste muziekcollectie voor iedereen beschikbaar

Muziekweb is een 'bibliotheek' voor muziek op cd, vinyl en dvd. Deze grootste muziekcollectie van Europa is al enige tijd voor iedere Nederlander beschikbaar. Legaal huren tegen een vriendelijk tarief…
Gepubliceerd door Robbie op 28-07-2010, laatst gewijzigd op 19-06-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Guitng, Pixabay