Robbie » Specials » Medische industrie

Voor- en nadelen medische sector en farmaceutische industrie

Voor- en nadelen medische sector en farmaceutische industrie De medische industrie is wereldwijd een miljardenindustrie, waarin onvoorstelbaar veel geld wordt verdiend. Gelukkig maar, want als er niets verdiend werd door de medische stand, de farmaceutische industrie en de ontwerpers van nieuwe technieken, zou onze gezondheid er ook niet mee gediend zijn. En als doktoren, verpleegkundigen, tandartsen, zorgverzekeraars, ziekenhuizen etc. geen geld meer aan onze lichamelijk ongerief konden overhouden, waren we overgeleverd aan enkele goedwillende maar minder vakkundige vrijwilligers. Naarmate we steeds gezonder worden, leven we steeds langer, wat onze gezondheid in onze laatste levensjaren helaas juist niet ten goede komt. Want toen de gemiddelde leeftijd nog op 50 jaar lag, waren er aanmerkelijk minder prostaatklachten en versleten heupen dan thans. Typische ouderdomskwalen zijn dus helaas de consequentie van de toenemende kennis op medisch gebied. Toch zou niemand anders willen, hoewel menigeen zich afvraagt wanneer de ballon een keertje knapt en onze ondergang wordt ingeleid.

India goedkoop

Als je toe bent aan een dure gebitsrenovatie met verschillende kronen e.d. kan het de moeite zijn te informeren naar een behandeling in India waar de tandartsen even deskundig zijn, maar wel stukken goedkoper. Logisch natuurlijk in een land waar je in een restaurant voor een Euro een complete maaltijd kan hebben. Je gebit renoveren en tevens ter plaatse een "gratis" vakantie is misschien een mooie combinatie.

Cholesterol

Een te hoog cholesterolgehalte is volgens de medische wetenschap een risicofactor om het aan je bloedvaten te krijgen (aderverkalking). Toch zijn er ook andere geluiden, die menigeen in twijfel brengt om nog langer cholesterol verlagende medicatie te slikken. De farmaceutische industrie heeft uiteraard maar een belang.

Slapend rijk worden

Je kunt een leuk bedrag opstrijken door proefpersoon te worden. Je wordt dan enkele dagen opgenomen en je moet wat nieuwe medicamenten slikken of geïnjecteerd krijgen. Als je toch tijd hebt, of met een studie bezig bent, kun je dat mooi combineren met je dagelijkse activiteiten.

Ondergang door medicijngebruik

Mensen hebben er baat van dat er tegenwoordig genezing van allerlei ziekten mogelijk is waaraan je vroeger dood ging. Voordat de penicilline was uitgevonden ging je aan longontsteking dikwijls dood en nu gelukkig niet meer. Maar de consequentie is wel dat mensen die bijvoorbeeld aangeboren astmatisch waren destijds dikwijls vroegtijdig stierven waardoor ze hun erfelijke afwijking niet aan nageslacht konden doorgeven. Nu produceren astmatische ouders astmatisch nageslacht. Zijn we zodoende bezig een ballon op te pompen die vroeg af laat zal knappen?!
Medische vooruitgang leidt tot ondergang van de mens

Medische vooruitgang leidt tot ondergang van de mens

De mens beschikt over veel medicijnen en technieken die ons in geval van ziekte in leven houden. Een hele vooruitgang in vergelijking met vroeger, waar een ieder blij mee zal zijn. Maar er is ook een…
Medische behandeling in buitenland vaak goed, snel, goedkoop

Medische behandeling in buitenland vaak goed, snel, goedkoop

Gezondheidstoerisme is in zwang. In Duitsland en België is de wachttijd vaak kort en heeft de dokter of specialist alle tijd voor de patiënt. En in India kun je voor relatief weinig geld je gebit late…
Veel geld verdienen als proefpersoon medische industrie

Veel geld verdienen als proefpersoon medische industrie

Er komen voortdurend betere medicijnen en geneeswijzen. Maar eer die beschikbaar zijn, moeten ze worden getest op proefpersonen door de medische en farmaceutische industrie. Dikwijls zijn het studente…
Spierklachten en vermoeidheid door cholesterol medicijnen

Spierklachten en vermoeidheid door cholesterol medicijnen

Het aantal mensen dat in Nederland Cholesterolverlagende statines gebruikt is 1,5 miljoen. Zocor, Simvastatine, Selektine, Lipitor, Canef zijn bekende merken. Maar deze medicijnen hebben vaak bijwerki…
Berust "De cholesterol-leugen" op waarheid?

Berust "De cholesterol-leugen" op waarheid?

Nadat jarenlang een te hoog cholesterolgehalte, algemeen als een van de veroorzakers van aderverkalking werd beschouwd, zijn er nu toch ook andere geluiden. In het boek “De cholesterol-leugen” wordt a…
Becel worstelt met reclame over cholesterolverlagers mijn kijk op

Becel worstelt met reclame over cholesterolverlagers

De hartleeftijdtest van Becel was een bedenksel van Unilever. Maar hedentendage wordt je bij hartleeftijd.nl, zonder enige uitleg doorgekoppeld naar becel.nl waar het begrip hartleeftijd niet meer voo…
Vroegtijdig uit narcose en andere medische blunders

Vroegtijdig uit narcose en andere medische blunders

In het ziekenhuis kom je terecht om te genezen. Helaas kun je er juist ook gezondheidsproblemen oplopen. Want in het ziekenhuis worden natuurlijk ook fouten gemaakt. Soms is er sprake van ernstige mis…
Patiënt kan zelf veel medische blunders en fouten voorkomen

Patiënt kan zelf veel medische blunders en fouten voorkomen

Overal waar gewerkt wordt komen fouten voor, dus uiteraard ook in de operatiekamer, polikliniek, of andere medische instellingen. Per jaar lopen zo’n 30.000 patiënten tijdens een behandeling onnodige…
Let goed op dat online-apotheek geen nepmedicijnen verkoopt

Let goed op dat online-apotheek geen nepmedicijnen verkoopt

Een internetapotheek werkt eigenlijk hetzelfde als andere online winkels. Door op de gewenste artikelen te klikken komen ze terecht in het digitale winkelmandje. Betaling gaat meestal via iDeal. Met d…
Gepubliceerd door Robbie op 04-11-2010, laatst gewijzigd op 25-06-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.