Robbie » Specials » Gewaarschuwd mens

Gewaarschuwd mens telt voor twee, ook op financieel gebied

Gewaarschuwd mens telt voor twee, ook op financieel gebied Vandaag de dag leven we in feite nog steeds in een jungle, alleen gebeuren de aanvallen nu ook met "pen en papier". De financiële gevolgen van te snel ja zeggen of een overeenkomst te haastig ondertekenen, kunnen heel vervelend zijn. Dus gebruik het gezond verstand en neem bedenktijd alvorens u ergens uw handtekening onder plaatst, of ja op zegt. Als u snel moet beslissen van de verkoper wees dan dubbel voorzichtig, dus laat u nooit onder druk zetten.

Jungle

We worden weliswaar niet meer overvallen door wilde dieren, maar mensen kunnen ons leven behoorlijk zuur maken in de vorm van misdaad of oorlog. Daarnaast willen anderen constant financieel beter worden van ons. Laat u niet verleiden door allerlei schreeuwende aanbiedingen en lokprijzen. Zolang u geen geld uitgeeft kan men niet beter worden van u. Want heeft u echt al die nieuwe spullen nodig, of is het slimmer uw spaargeld zuinig te bewaren voor als het echt nodig is voor een noodzakelijke uitgave.

Financiële aanvallen afslaan

Als we eerlijk tegen onszelf zijn, zullen we moeten toegeven dat wij dikwijls ook graag financieel beter van anderen willen worden. We doen bijv. aan beleggingen, waarbij de winst van de een in feite het verlies van de ander is.

Neem altijd bedenktijd

Als mensen verlangen dat u gelijk uw handtekening plaatst onder een formulier of contract, wees dan extra op uw hoede. Want waarom mag u het stuk niet in alle rust doorlezen en er eerst nog een nachtje over slapen? Kennelijk wil de tegenpartij dat u niet nadenkt, omdat u pas dan het risico en de nadelen goed inziet. Natuurlijk kunnen we onmiddellijk onze handtekening zetten onder een eenvoudig standaard formulier van een overheidsinstantie. Maar zodra het gaat om een arbeidscontract of een koopovereenkomst dient u altijd bedenktijd te nemen en u niet te laten verleiden. Als de verkoper beweert dat z'n aanbod "alleen vandaag" geldt trapt u daar niet in.

Afdingen

Afdingen kan op de prijs, maar ook op de contractvoorwaarden. Bijvoorbeeld op de betaaltermijnen, of op andere zaken die u niet zo ziet zitten. Ook in een arbeidsovereenkomst kunnen verplichtingen of sancties staan, waar u het niet mee eens bent, en die u allicht ter sprake kunt brengen.
Wat moet u doen en wat kunt u beter laten als ontslag dreigt

Wat moet u doen en wat kunt u beter laten als ontslag dreigt

Wie niet zeker is van zijn/haar vaste dienstverband, doet er goed aan een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Zodat we bij een zogenaamd slechtnieuws gesprek niet onvoorbereid zijn, en zo goed mogel…
Teken nooit zonder bedenktijd contract of concurrentiebeding

Teken nooit zonder bedenktijd contract of concurrentiebeding

Vraag bedenktijd voordat u een belangrijke overeenkomst ondertekent, ook al lijkt het dat alles in het contract klopt. Als u het met bepaalde voorwaarden in het contract niet eens bent zeg dat dan vri…

Pas op voor sluwe babbeltrucs via telefoon en internet

Regelmatig krijgen we te maken met telemarketing. Ongevraagde telefonische verkoop. Zodra u merkt dat het aanbod niets voor u is, kapt u het telefoontje natuurlijk direct beleefd af en is er niets aan…
Lagere premie voor overlijdensrisicoverzekering via internet

Lagere premie voor overlijdensrisicoverzekering via internet

Tussen de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen bestaan grote prijsverschillen. Als u al enige jaren bij dezelfde verzekeraar de overlijdensrisicoverzekering heeft, kan het nuttig zijn om bij a…
Gepubliceerd door Robbie op 28-07-2010, laatst gewijzigd op 30-06-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.