Robbie » Specials » Overdreven hygiene

Te hygiënisch is slecht voor je weerstand en dus ongezond

Te hygiënisch is slecht voor je weerstand en dus ongezond In India drinken ze uit de rivier De Ganges, waar allerlei riolen in uitkomen en overledenen met de stroom van de rivier worden meegegeven. Er wordt daar inderdaad wel eens iemand ziek, wat niet wegneemt dat de Indiase bevolking inmiddels 1.000.000.000 zielen telt. Overdreven hygiëne is nergens voor nodig. En niets heeft zo'n aantrekkingskracht op het andere geslacht als een frisse transpiratiegeur van een schoon lichaam. Wel is het echt vies, om de poepresten met een papiertje over het zitvlak uit te smeren, i.p.v. je bilnaad fris schoon te spoelen, na het doen van de grote boodschap.

Overdreven zindelijk is niet gezond

Natuurlijk willen we in Nederland geen Indiase toestanden, maar een beetje minder overdreven schoon mag echt wel en is zelfs goed voor onze weerstand. Want het is bewezen dat mensen die extreem schoon zijn (smetvrees hebben), van het minste of geringste ziek worden. En zonder lustopwekkende speekseluitwisseling tussen man en vrouw zou de mensheid allang zijn uitgestorven. Je wordt er dus echt niet ziek van als je eens per ongeluk uit het glas van een ander drinkt. Wat dacht je trouwens van die bierglas-"schoonmaak"-borstels in de kroeg? In dezelfde kroeg waar in de pindabakjes gemiddeld bijna tien verschillende urinesporen zijn te vinden.

Besmettingsgevaar

Voor bepaalde risicogroepen is het verstandig zo min mogelijk in aanraking te komen met ziektevirussen van bijvoorbeeld griep en verkoudheid. Wat vaker de handen wassen is wellicht verstandig als je extra bevattelijk bent en de risico's groter dan normaal zijn. Maar iemand met een normale weerstand hoeft er amper rekening mee te houden dat er in z'n omgeving mensen zijn die griep onder de leden hebben of verkouden zijn.

Aanraken

Kinderen stoppen de hele dag van alles en nog wat in hun mond, zonder dat ze er van te lijden hebben. Maar ook volwassenen raken constant voorwerpen aan die vol met bacteriën zitten, zoals deurknoppen, geld en tijdschriften bij de kapper. Of ze laten zich op de mond likken door hun hond die even daarvoor nog aan de vuile anus van een soortgenoot heeft gesnuffeld. Als je een normale weerstand hebt is daarmee niets aan de hand, maar wordt je weerstand er waarschijnlijk door verhoogd.

Schone billen

Vreemd genoeg wassen wij doorgaans niet onze vieze bilnaad na het doen van onze behoefte, terwijl ze juist in India en andere tropische landen weten dat het een stuk frisser ruikt, en ook minder plakt tussen de billen, als je de ontlastingsresten wel met water wegspoelt. Ook in Turkije vind je geen toilet zonder zo'n onderlichaam sproeier, ook wel "Japanse douche" genoemd.

Frisse transpiratiegeur

Niets ruikt zo vies als ongewassen oksels na een dag hard werken. Daarentegen heeft een frisse transpiratiegeur, nadat de oksels eerst goed zijn gewassen, een aantrekkingskracht op het andere geslacht waar geen parfum of deodorant tegenop kan.

Het is trouwens bewezen dat vrouwen het meest door zweetlucht worden aangetrokken van mannen met een duidelijk andere genetische samenstelling dan zijzelf hebben. Slim van moeder natuur om liefst geen mensen met dezelfde erfelijke zwakheden met elkaar te laten paren. Dat voorkomt dat die zwakheden in hun kind worden versterkt, want 1+1 is nu eenmaal 2, en soms zelfs 3.
Steeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse douche

Steeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse douche

Wat is het nut om te douchen, om korte tijd daarna je behoefte te doen, en vervolgens de hele dag met stinkende poepresten in de bilspleet te lopen. Die ontlastingsresten rond de anus zijn echt vies.…
Handen wassen na toiletbezoek vaak overdreven en zinloos mijn kijk op

Handen wassen na toiletbezoek vaak overdreven en zinloos

Als epidemieën de kop opsteken staat het thema "hygiëne en handen wassen" snel op de agenda. Instanties waarschuwen dat we onze handen moeten wassen om besmetting door microben en bacteriën te voorkom…
Drie zoenen bij nieuwjaar, begroeting of felicitatie is veel mijn kijk op

Drie zoenen bij nieuwjaar, begroeting of felicitatie is veel

Vroeger was het nog maar één kus, en inmiddels zijn we via twee smakkerds op drie zoenen gekomen met feliciteren, bij begroeting of met "de beste wensen". En dan heb je geluk als je man bent, want dat…
Je frisse zweetlucht vergroot jouw aantrekkingskracht

Je frisse zweetlucht vergroot jouw aantrekkingskracht

Niets is zo fijn als flink transpireren tijdens een intensieve sportbeoefening of bij een andere gezonde lichaamsinspanning. Hoe meer je tijdens het sporten zweet hoe meer je aan een gezonde lichaamsc…
Gepubliceerd door Robbie op 28-02-2010, laatst gewijzigd op 25-06-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties